lauantai 21. tammikuuta 2012

Shopping - le sport national de la France

Hihii, olipa ihana päivä!:) Menin siis tapaamaan Paulinea, eli mun YFU:n yhteyshenkilöä Lilleen! Tehtiin pieniä visiittejä ja noh... tietenkin shopattiin! Pakkohan alennusmyynneistä ottaa kaikki irti, eikö?

Saavuin Lilleen kymmenen maissa, ja kun löydettiin Paulinen kanssa toisemme, suunnattiin kohti Lillen vanhaa kaupunkia. Käytiin ekan maailman sodan aikaisessa linnoituksessa, joita täällä Pohjois-Ranskassa on paljon. Tää ei kuitenkaan ollut mikä tahansa linnoitus, vaan tähden muotoinen. Kuvaa en tietenkään saanut linnoituksen muodosta, koska en ollut sitä korkeemmalla. Käveltiin (oltiin varmaan ainoat kävelijät) tosi nätissä puistossa, ja jouduttiin vähän väliä väistelemään vastaan tulevia lenkkeilijöitä.


Pauline! ♥                          
Lillen vanha kaupunki on tosi kaunis. Koko paikka on täynnä merkkiliikkeitä, ja suurin osa porukasta, jota siellä näkee on sen mukaista. Eli suomeksi sanottuna ranskalais-versioita Paris Hiltoneista koirineen. Suurinta osaa kaupoista tyydyin ihailemaan näyteikkunasta, mutta Longchampin kaupasta löysin aivan ihanan laukun, niin pakko kai se sit oli ostaa.



Yks ihana ammatti ois olla jonku luxus-kaupan somistaja...                        
Kun käveltiin vähän syrjempään vanhasta kaupungista, löyty tosi mukava kauppa-kahvila-baari-yhdistelmä. Paikassa soi 80-luvun hittejä, ja siellä myytiin vanhoja vintage-vaatteita ja vinyylilevyjä. Valitettavasti en muista nyt paikan nimeä, mutta onneks Pauline otti sen ylös!:)





Syötiin luomuravintolassa, ja se oli rakkautta ensi haukkauksella mun ateriasta. Pauline käy kuulemma usein syömässä paikassa kavereidensa kanssa, en ihmettele yhtään miksi! Ainoo mikä mua ihmetyttää tossa paikassa on se, että vaikka ne painottaa ekologisuuteen ja luomuun, niin kaikki ateriat oli miljoonassa eri pahvissa ja paperissa?

Nimi kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Syömisen jälkeen jatkettiin shoppailua munkin budjettiin sopivalla alueella, eli Lillen keskustassa. Kun jalat oli liian puhki kävelystä, pysähdyttiin kahville ja juttelemaan tyttöjen juttuja!:)

Mun Pariisissa oli kuva Nutella-purkin jenkkiversion. Lillestä löytyi vohveli samassa mittasuhteessa.

Meidän ollessa FNAC:issa Pauline oli salaa hiipinyt kassalle ja ostanut mulle pienen jälkkärikeittokirjan, jonka anto mulle kahvilassa. Mercii ♥

À la gare. 
Eli tosiaan mahtava päivä kaiken kaikkiaan. Illalla laitoin ruokaa host-äidin kanssa ja datailin. Pari kuvaa vielä osasta niistä jutuista, jotka ostin:

Vinyylilevyt, tuntematon vintage-kauppa.

Ranskalaisen keittiön keittokirja, FNAC
Macarons d'Amiens ja Ch'ti-vohveleita speculoons-täytteellä! Nam.
Laukku, Long Champ ja farkkulegginsit, GAP.

Kirjoittelen taas mahdollisimman pian, tai heti kun on jotain kertomisen arvoista tms... :)

♥: Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti